Besparen op elektriciteit

Elektriciteit wordt opgewekt d.m.v. het verbranden van fossiele brandstoffen (gas en kolen). Inherent aan dit verbrandingsproces is dat er o.a. het broeikasgas CO2 vrijkomt. Bovendien is – hoewel de technieken steeds beter worden – het opwekken van elektriciteit vooralsnog een inefficiënt proces. Slechts ca. 40 % van de warmte die bij de verbranding ontstaat wordt omgezet in elektriciteit. Door dus te bezuinigen op elektriciteit wordt het milieu dubbel ontlast omdat ook de energieverliezen bij de elektriciteitsproductie enigszins worden beperkt. Gemiddeld genomen kan ongeveer 17% van uw energierekening worden toegeschreven aan verlichting. Het toepassen van spaarlampen leidt tot een aanzienlijke reductie van uw energierekening. Spaarlampen zijn het afgelopen decennium een stuk goedkoper geworden en bovendien zijn ze inmiddels verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen. Heden ten dage is de opkomst van de led-lamp in volle gang. Die is nu nog relatief duur, maar zal naar verwachting de zelfde prijs- / kwaliteitsgeschiedenis doormaken als de spaarlamp.
Het toepassen van energiezuinige verlichting levert een aanzienlijke besparing op. Dit is voor elk huis, kantoor of utiliteitsgebouw - bij benadering - te berekenen.

Advies of contact?

Wilt u een afspraak maken? Heeft u advies nodig? Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Laat het ons weten via het contactformulier.

{{contactform}}